miércoles, 14 de marzo de 2007

UN HOME PROPER


Fa dies que no he pogut estar pel meu blog, en tenia ganes, l’activitat d’aquets últims dies no m’ho ha permès, però ja estic aquí, altre cop davant aquest full en blanc.
Dimecres passat vaig participar en un dinar de treball amb el Conseller d’Agricultura Sr. Quim Llenas, un hombe proper, que desprèn pau i que il·lusiona amb el seu entusiasme. En aquest dinar també hi eren altres candidats a l’alcaldia de pobles del Maresme.
Durant el dinar es va parlar de temes generals que ens preocupen a tots, i especialment de temes particulars de cada poble, en el meu cas es va parlar de la Cirera d’en Roca, vaig poder explicar quin tipus de fruita és, textura, sabor, dolçor, acidesa, de com la fem servir com a fruit després dels àpats però també com a ingredient per fer plats especials amb cireres, del licor de cirera.
És evident que el consumidor és cada vegada més exigent i que nosaltres oferim un producte que es diferenciador, un producte d’aquí, d’Arenys de Munt, que té una qualitat molt alta, això ho hem d’aprofitar , tenim el producte i tenim la demanda.
Vàrem parlar també del món de la pagesia, que juga un paper mediambiental i económic molt important.
Els frutis de la terra són importants, els necessitem per menjar, és evident, no en podem prescindir i encara que no ho sembli , el sector alimentari és un dels sectors més potents de Catalunya.
Un altre dels temes que m’interessen és dinamitzar econòmicament el món rural, guardant-lo i preservant-lo, aprofitar aquest espai que tenim, potenciar-lo i treure un rendiment, a la nostra situació privilegiada dins el mapa del Maresme, així podrem afavorir el creixement econòmic. Donar facilitats a les persones que viuen en l’entorn rural a canvi de que mantinguin l’espai en condicions optimes, cuidant, regenerant la terra, fent-la més viva encara. El Conseller em comenta que de manera transversal amb altres Conselleries s’està treballant en aquest sentit
Mentre preníem un cafè deliciós, també es va parlar dels boscos i els camins, caldria netejar aquest pulmó, i per suposat preservar el que tenim, vaig poder aportar algunes idees que des de l’equip de l’agrupació D’Arenys de Munt estàvem treballant, el Conseller va prendre bona nota.En Quim es va comprometre a, passades les eleccions municipals, venir a Arenys de Munt per començar a treballar sobre el terreny i fer bullir l’olla ben aviat.

1 comentario:

Consol Prados Martínez dijo...

Molt bona feina la interlocució amb el govern i els seus consellers. La necessària cooperació entre les administracions.