martes, 3 de junio de 2008

ONA......I NO D'AIGUA PRECISAMENT.



Els despropòsits de Berlusconi
Ho han dit des del Parlament Europeu després de conèixer la situació de primera ma. Itàlia viu una escalada xenòfoba, (res estrany tenin en conte la tendència politica dels seus dirigents)i la delegació de l´Agencia dels Drets Fonamentals de la Unió Europea, després de trepitjar el terreny, han declarat sentir-se “espantats i horroritzats” davant la situació que s´ha trobat i acusen el nou Executiu d´encoratjar “l´odi”.

El punt d´inflexió, foren els comentaris per part de l´ultradretà ministre d´Interior, Roberto Moroni, de la Lliga Nord, quan anuncia que desistirien del seu intent de convertir en delicte ser immigrant il·legal. Vol dir que realment ho havien proposat.

En efecte, la flamant administració de Berlusconi no va amagar-se i va dir directament que tots els crims complexos estan relacionats d´alguna manera amb el fenomen extens de la immigració il·legal . I, conseqüentment amb la seva lògica, va començar a fer passos per tallar l´arribada d´immigrants sense papers al país. Així la policia va detenir 400 persones sota la sospita que estaven relacionades amb la delinqüència. La mesura estava en la línia d´una nova llei d´immigració molt restrictiva que encara no s´ha aprovat però que preveu expulsions massives.

Aquestes accions coincidien en el temps, amb la petició del Grup Socialista al Parlament Europeu d´exigir més difusió de la Carta de Drets Fonamentals entre la ciutadania de la Unió per part de les institucions europees. “És incomprensible que els europeus no tinguin un accés fàcil a un text legal que els afecta directament”, consideren els socialistes europeus .I, és quan les decisions d´un govern europeu, en aquest cas l´italià, són contràries als valors i els drets que formen la columna vertebral de la democràcia, que la resta d´estats membres de la Unió es troben moralment obligats a actuar conjuntament i a garantir els principis que figuren en els seus Tractats comuns i en els drets comuns contemplats en la Carta de Drets Fonamentals. L´executiu espanyol ha exercit aquesta responsabilitat a l´hora de donar la veu d´alarma contra aquest intent de criminalitzar als sense papers , i per això criticà amb raó els despropòsits i els excessos d´aquest nou govern de Berlusconi.

Pensem per un moment quines son les conseqüències d´aquestes polítiques, poden arribar a convertir-se en crisis diplomàtiques entre socis europeus. Els eurodiputats romanesos s´han començat a mobilitzar contra les agressions racistes a Itàlia, que consideren inacceptables i recorden que els romanesos són també ciutadans d'Europa. Consideren, amb raó, que no és legal fer expulsions en bloc de ciutadans comunitaris només amb el criteri de la nacionalitat . Les expulsions han d´estar motivades cas per cas, individu per individu.

Esperem que el Parlament Europeu doni un misatge clar i contundent al Sr. Berrusconi i la seva troupe.

No hay comentarios: