miércoles, 17 de octubre de 2007

PER FI!


Aquesta setmana s'ha iniciat el tràmit parlamentari de la Llei de la Memòria Històrica. El text que posarà fi a la gran injustícia, la dels que han estat víctimes de l'oblit durant la democràcia.

El text d'aquesta nova llei és molt ambiciós i s'espera que tingui un ampli consens, es farà per fi justícia amb les víctimes, amb totes les víctimes, sense parlar de colors ni bàndols, es farà per fi justícia amb totes les persones que vàren ser perseguides, víctimes de la violència per raons polítiques, ideològiques o de creences religioses durant la Guerra Civil i la Dictadura.

Per fi s'aconseguirà que es declari la il·legitimitat dels tribunals, resolucions i sentències que es van fallar en aquells moments i, per tant, s'obrirà la porta a l'anul·lació de judicis.

Feia falta aquesta Llei de la Memòria Històrica, és una manera d'ordenar jurídicament el que tots sentim als nostres cors i portem a la memòria.

És la manera de que les famílies, les víctimes i el dolor que hem sentit quedi recolzat per tots, és la manera de que les noves generacions tinguin clar el que va passar en aquell temps, potser el descobriment de foses comuns, els cens de desapareguts en aquests període i aquesta nova llei entre d'altres coses els fagi veure que la Guerra Civil i la Dictadura és alguna cosa que està molt a prop i que els compet, que aquesta desmemòria que pateix gran part de la població, quedi guarida i recordi aquest capítol de la història tant cruel i tant sagnant.

No hay comentarios: